Bert Visscher over Sterre

Zoals ik vorig jaar al beloofde ga ik wederom zeuren over geld. Ik kan natuurlijk uitgebreid uitleg geven over noodzaak, onderzoek, behande­ling, etc., maar we komen uiteindelijk toch weer uit bij de basis: geld! En dat geld heeft u vanavond meegebracht. Meegebracht om te laten wapperen of te laten rinkelen. Natuurlijk ten gunste van de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis. En daar breng ik het vervolgens met wat zware jongens voor u naar toe.

Kort geleden ben ik weer een middag op een afdeling van het zieken­huis geweest. Ik heb er verteld over m’n vak en ben langs de kamers gegaan om met de kinderen te kletsen over van alles.

Het is onwaarschijnlijk mooi om te zien hoeveel kracht veel van de kids hebben. Kracht en doorzettingsvermogen. Onvoorstelbaar wat ze hebben doorgemaakt met chemo’s, operaties, behandelingen en kuren. Sommigen zijn daar jaren mee bezig. Altijd met de hoop op een terugkeer naar een gezond en normaal leven. Velen van hen hebben nog nooit een leven zonder ziekte gehad. Na alle verhalen sta je weer

met beide benen op de grond en zeik je niet meer over je drukke werk en je vermoeide golfheup of tennisarm.

Die middag is Sterre mij het meest bijgebleven. Zij mocht die dag, na veel zware behandelingen, uit de isoleer. Weer de gang op!

Sterre en Bert Visscher OK 2

Weer spelen met de anderen. Vrolijke meid, prachtige toet, acht jaren jong. Ze moest wel voor beenmergtransplantaties naar Leiden… maar ach. ..” dat kwa m ook vast wel weer goed”.

Taart, paps en mams op de versierde kamer, kortom een klein feestje. Sterre heeft Leiden echter niet meer gehaald. Ze is toch plotseling overleden.

Sommige mensen vergeet je nooit weer. Sterre is zo iemand.

Ik wil niet zeggen dat meer geld voor o.a. onderzoek en behandeling Sterre had kunnen redden, maar voor alle anderen moeten we alles blijven doen om hun zo optimaal mogelijk te kunnen helpen. Iedere euro is een stapje verder naar verbetering of zelfs genezing.

Kom ik dus toch weer terug bij het geld.

Bied of geef royaal !I! Ik dacht maar eens flink over het totaalbedrag van vorig jaar te gaan. Ik wens u een mooie en vrijgevige avond !I!

Nu al veel dank namens de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis !!! En bij twijfel tijdens de veiling, omhoog die hand !!!!

Bert Visscher
Ambassadeur Stichting Beatrix Kinderziekenhuis